torstai 29. huhtikuuta 2010

Valkosuklaa-Lemon Curd kakku


Tämän erinomaisen täytekakkuohjeen olen löytänyt täältä. Kakku on hyväksi koettu ja omaan makuuni lemon curdin ja valkosuklaan liitto on  täydellinen ja niin tätä kakkua Samuelkin sai syntymäpäiväkseen. Halusin päästä helpolla ja koristelut pysyi simppelinä, autoja rakastavalle pikkupojalle paloauto kakun päälle ja vähän värjättyä kermavaahtoa ja niistä oli kelpo synttärikakku tehty :) Hiukan tuli ongelmia pursotusten kanssa, kun ohutta kirjoittamiseen tarkoitettua tyllaa ei löytynyt mistään. Sitä etsiessä muistin, että jätemyllystä löytyi jokunen aika sitten epämääräinen rikki mennyt metalliosa, eli siihen loppui etsimiset :)
Päivänsankari ehti käydä pienillä sormillaan merkitsemässä kakun, ennen kuin ehdin ottaa kuvan ja ennenkuin kakku ehti tarjolle ;)


Valkosuklaa-lemon curd-kakku

Pohja:

4 munaa
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1  dl lemon curd-tahnaa

Kostutus:
½ dl  sitruunamehua
½ dl  vettä
1 rkl sokeria


Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Rikon itse munat aina lasiin ja mittaan samankokoisiin laseihin jauhon ja sokerin, näin kakkupohjasta tulee tasainen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja kääntele jauhot varovasti vaahdon joukkoon. Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa (halkaisija 24 cm) 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku lautaselle ja anna sen jäähtyä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se laimennetulla ja sokeroidulla sitruunamehulla. Sivele pohjan päälle puolet lemon curd-tahnasta esim. veistä tai kulmalastaa apuna käyttäen.

Valmista täyte: Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto-valkosuklaaseos kerman joukkoon varovasti käännellen. Laita 1/3 täytteestä lemon curdilla sivellyn pohjan päälle, nosta keskimmäinen kakkulevy paikoillen, kostuta se, lisää loput lemon curdit ja 1/3 täytteestä. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta se ja laita vielä loput täytteet kakun päälle. Ohjeen mukaan päälle tulee runsaasti raastettua valkosuklaata sekä sitruunankuorisuikaleita, itse olen lähes aina kuorruttanut kakun kermalla.

Vinkiksi vielä, että valkosuklaissakin on eroja. Olen muutaman kerran käyttänyt kakussa Nestlen valkosuklaa nappeja, ja jostain syystä ne tuntuvat menevän rakeisiksi  täytteessä. Ghirardellin valkosuklaata käytettäessä samaa ongelmaa ei ollut, mutta suklaa oli myös tuplasti kalliimpaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti