torstai 10. joulukuuta 2009

Sitruuna-marenkipiirakka

Blogin nimikkopiirasta tuli tehtyä eilen lähinnä kuvaustarkoitusta varten, jotta sain ylätunnisteeseen blogiin sopivan kuvan. Ja kyllä sitä toki myös maisteltua tuli, Samuel nousi silmät kirkkaina päikkäreiltä kun näki äidin leipomukset ja pikkumies piti erityisesti marenkikuorrutteesta:)

Resepti on vähän mukaeltu monesta useammasta reseptistä, lisäsin pohjaan kananmunaa, jotta pohja ei olisi niin kova. Ja koska täytettä saa olla paljon, lisäsin senkin määrää ja pieneen piirakkavuokaan täytettä olikin aikalailla mahduttamista :)




Sitruuna-marenkipiirakka

Pohja
2 ½ dl  vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g  voita
1 keltuainen


Sitruunatäyte:

1/3 cup / 80 ml maissitärkkelystä
3/4 cup / 180 ml sokeria
1 ½ cup / 350 ml  vettä
 4 keltuaista
2:n sitruunan kuoriraaste
3 rkl voita
1/2 cup / 120 ml sitruunamehua
ripaus suolaa

Marenki
5    valkuaista
1 dl     sokeria


Nypi jauhot, sokeri ja rasva, lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja peitä reunat foliolla. Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki muut aineet voita lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Sekoita koko ajan kunnes kiisseli saostuu. Ota kattila pois levyltä, lisää kiisseliin voi ja sekoita. Kaada jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Lusikoi vaahto kiisselin päälle.

Paista torttua 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna, marenki ei kestä kovin hyvin säilytystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti