torstai 29. huhtikuuta 2010

Voileipäkakku


Vihdoin saan Samuelin 2-vuotissynttäreiden tarjoilujakin esille. On ollut melkoisen kiirettä vieraiden kanssa ja blogeja ei ole juuri tullut päiviteltyä.

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein voileipäkakkua paikallisten vieraiden suureksi ihmetykseksi, täällä meille suomalaisille niin tuttu juhlaherkku on aivan vieras käsite :) Synttäripäivänä valmisteluiden kanssa oli niin kiire, että täsmälliset määrät tuorejuustojen ja kermaviilien osalta jäi valitettavasti merkitsemättä. Laitan ohjeen kuitenkin blogiin, sillä lopputulos oli erinomainen ja jatkossa muistan mitä täytteissä oli käytetty ja em. määriä voileipäkakussa on helppo soveltaa. Aiemmissa juhlissa äitini on aina valmistanut voileipäkakut ja niinpä paineet oli kovat tämän onnistumiselle, mutta maku oli kertakaikkiaan täydellisen hyvä. Äidin ohjeessa voileipäkakun väliin tulee kurpitsapikkelsiä, joka tuo kakkuun sopivassa suhteessa särmää. Täältä kurpitsapikkelsiä ei kuitenkaan löytynyt, joten käytin kurkkupikkelssiä ja se toimi erinomaisen hyvin. Kakussa oli 3 eri makuista täytettä, keskimmäisenä kurkkupikkelssi täyte ja lihatäytteet muissa väleissä.





Voileipäkakku

2 pakettia vehnä vuokaleipää
2 pakettia kokojyvävuokaleipää


Täyte 1:
n. 300 g kalkkunafilettä
1 ruukku basilikaa
1 prk (200 gr) Philadelphia tuorejuustoa aurinkokuivattu tomaatti & basilika
maustamatonta tuorejuustoa ja kermaviiliä sopivassa suhteessa, jotta täyte on hyvin levittyvää.

Täyte 2:
2 dl kurkkusalaattia
1 purkki (8 oz=227 gr) Creme Fraichea
Kermaviiliä

Täyte 3:
n. 300 gr Savukinkkua
tuoretta hienonnettua ruohosipulia
1 prk (8oz= 227 gr) Philadelphia sipuli-ruohosipuli tuorejuustoa
maustamatonta tuorejuustoa ja kermaviiliä sopivassa suhteessa, jotta täyte on hyvin levittyvää.

Kostutus:
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia

Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
½ dl kevyt-majoneesia

Koristelu:
Kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
salaattia
ruohosipulia


Hienonna ja sekoita täytteiden ainekset keskenään. Leikkaa vuokaleivistä reunat ohuesti pois. Tein itse voileipäkakun isoon vuokaan, mutta voileipäkakun voi kasata myös tarjottimelle. Levitä vuoan pohjalle kelmut ristiin ja aseta vuokaan  leipäviipaleet tiiviisti vierekkäin ja kostuta. Levitä täyte ja seuraava kerros leipiä. Seuraavaan väliin pikkelssi täyte ja viimeiseen väliin toinen lihatäyte. Muista kostuttaa kaikki kerrokset, myös kakun päällinen. Laita kakun päälle leikkuulauta kevyeksi painoksi ja laita jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli.
Ennen tarjoilua sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Tasoita kuorrutteella ensin kakun reunat ja levitä loput kuorrutteesta pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti