Samalla ohjeella tein kurpitsapiirakkaa myös viime viikolla kiitospäiväksi, mutta harmikseni en tullut ikuistaneeksi kumpaakaan piirakkaa..
Pumpkin Pie (ohje tällä kertaa jenkkimitoilla englanniksi)
a pie pumpkin
1 cup sugar
1.5 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon ground cloves
1 teaspoon ground allspice(jätin pois ja korvasin nutmegilla)
1/2 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon of vanilla extract
1/2 teaspoon salt
4 large eggs
3 cups pumpkin glop
1.5 cans (12oz each) of evaporated milk
Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Pese kurpitsa ja leikkaa kuorineen viipaleiksi ja laita ne kattilaan. Kurpitsoita keitetään niin kauan, että kuoret irtoavat pinnasta lähes itsestään, kun kurpitsasta ottaa kiinni.
Poista kuoret ja soseuta sauvasekoittimella.
Ja sitten se helppo osuus, eli vatkaa munia kevyesti ja sekoita aineet keskenään. Annoksesta tulee täyte kahteen pieneen piirakkavuokaan ja koska tiesin pakastavani toisen piirakoista, päädyin tällä kertaa valmiisiin piirakkapohjiin, joita täällä myydän alumiinivuoissa valmiina. Laita täyte piirakkapohjan päälle ja paista n. 15 minuuuttia 210 asteessa ja sen jälkeen n. 50 minuuttia 175 asteessa.
Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Arkistoista löytyi kuitenkin kuva kurpitsansiemenistä kuivumassa ja piirakat ovat taustalla odottamassa uuniin pääsyä.
Keräsin kurpitsoiden sisältä siemenet talteen, sillä nehän ovat mitä suurinta herkkua paahdettuna.
Pesin kurpitsansiemenet hyvin ja levitin leivinliinan päälle kuivahtamaan. Tämä oli vikatikki, sillä siemenet tarttuivat leivinliinaan kiinni, eli siemenet olisi kannattanut kuivattaa leivinpaperilla.
Paahdetut kurpitsansiemenet
Lämmitä uuni 135 asteeseen ja levitä kurpitsansiemenet leivinpaperille. Valele siemenien päälle sulanutta voita ja maun mukaan suolaa. Omaan annokseeni taisin käyttää n. 8 tl voita ja 2 tl suolaa. Paahda uunissa n. 30 minuuttia ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi sämpylöiden päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti