lauantai 12. joulukuuta 2009

Panna Cotta

Panna cotta on ehdottomasti yksi suosikkijälkiruoistani, mutten ole ikinä tehnyt sitä itse. Nyt oli aika kokeilla ja tein jälkuroan täältä löytyneellä reseptillä:  http://www.davidlebovitz.com/archives/2009/04/perfect_panna_cotta.html Resepti oli äärettömän helppo ja tulos taivaallinen :)

Panna Cotta
(8annosta)




 4 cups kermaa
1/2 cup sokeria
2 tl vaniljauutetta (täällä en ole vaniljasokeriin vielä törmännyt, ainoastana aitoon vaniljaan tai uutteisiin)
2 pakettia gelatiinia (n. 4 ½ tl)
6 rkl kylmää vettä

Öljyä kevyesti  8 annoskuppia. Laita gelatiini kylmään veteen likoamaan n. 5-10 minuutiksi.
Lämmitä kermaa ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Ota liedeltä ja lisää vaniljauute. Kaada kuuma kermasekoitus gelatiinin päälle ja sekoita hyvin. Valuta annoskuppeihin ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Tarjoilu:
Liu'uta terävää veistä kupin reunoja pitkin ja kumoa annoslautasille. Tarjoile marjojen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti