tiistai 12. tammikuuta 2010

Kurpitsansiemensämpylät

Kurpitsansiemenien paahtamisohje löytyykin aiemmista viesteistä ja itse olen käyttänyt kurpitsansiemeniä sämpylöissä. Talosta löytyy useampia keittokirjoja ja niitä on mukava selailla ja saada erilaisia vinkkejä. Olen tehnyt sämpylöitä monenlaisilla ohjeilla ja aika usein nykyään omasta päästä, mutta ohessa America's 1st cookbook since 1930´Better Homes and Gardens Cook Bookin ohje White Breadille, jota käytin sämpylöiden tekoon. Itse taikinan teko-ohje oli niin erilainen, että tätä oli pakko kokeilla :) Ohje on nyt jenkkimitoilla, sillä täkäläiset kuivahiivapakkaukset on eri kokoisia kuin Suomessa ja aiempi yritys tehdä korvapuusteja epäonnistui täysin.




Kurpitsansiemensämpylät

n. 6 cups jauhoja
1 pkt kuivahiivaa
2 1/4 cups maitoa
2 rkl sokeria
1 tl voita/öljyä
1 1/2 tl suolaa

Sekoita 21/2 kupillista jauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita kattilassa maito, sokeri, voi ja suola, kunnes voi sulaa ja kaada maitoseos jauhojen ja kuivahiivan päälle. Sekoita ja lisää loput jauhot ja alusta taikina. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita kurpitsansiemenet päälle. Paista 225 c asteessa n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti