Focaccia
7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
noin 15 dl vehnäjauhoja
1,5 dl + 0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
tuoretta/kuivattua rosmariinia
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liouta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi myös 1,5 dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi.
Voitele leivinpaperi uunipannun päälle ja painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia.
Paista 200 asteessa noin 30 min. Valuta vielä kypsän focaccian päälle oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti