maanantai 25. tammikuuta 2010

Focaccia

Tämän täydellisyyttä hipovan focaccia-ohjeen olen löytänyt Lime&Pippurin blogista parisen vuotta sitten ja alkuperäinen ohje on Teresa Välimäen käsialaa. Tällä ohjeella on tullut useasti tehtyä focacciaa illanistujaisiin ja jopa mieheni Italialainen kollega on ylistänyt tämän focaccian maasta taivaisiin.




Focaccia

7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
noin 15 dl vehnäjauhoja
1,5 dl + 0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
tuoretta/kuivattua rosmariinia

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liouta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi myös 1,5 dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Voitele leivinpaperi uunipannun päälle ja painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia.

Paista 200 asteessa noin 30 min. Valuta vielä kypsän focaccian päälle oliiviöljyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti