perjantai 29. tammikuuta 2010

Lemon Curd täytteiset sitruunamuffinssit

Tein jokunen kuukausi sitten täydellisiä sitruunamuffinsseja, joiden täytteenä oli Lemon Curdia. En muista miten muffinsit tein, löysinkö ohjeen vai teinkö omasta päästäni.. Siitä asti olen yrittänyt kehitellä tai löytää hyvää reseptiä, siinä vielä ihan täydellisesti onnistumatta. Tällaisia tein tänään, täytteenä aiemmin postaamani Lemon Curd. Ohje löytyi Sunnuntain sivuilta ja hain vähän "kuivempaa" muffinssiohjetta, jotta täyte pysyisi paikallaan, eikä leviäisi koko taikinaan, kun niinkin on päässyt käymään :) Nämä olivat makuuni ehkä hiukan liian kuivia, täytyy kokeilla ensi kerralla laittaa 0,5-1dl maitoa joukkoon. Mutta täyte pysyi hyvin paikallaan ja ihan hyvältä maistui :)




 



Lemon Curd Sitruunamuffinssit


100 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste, mehu ja hunaja. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.

Voitele muffinssipelti ja annostele n. puolet taikinasta pellille. Laita Lemon Curdia täytteeksi ja täytä lopulla taikinalla. Ohjeesta tuli 2 muffinsseja, mutta viimeisten päälle ei kunnolla riittänyt taikinaa, eli tällä ohjeella tulisi varmasti paremmin 10 muffinssia. Paista n. 12–15 minuuttia.

Tein muffinsseille kuorrutteen tuorejuustosta, voista, tomusokerista, vaniljauutteesta ja sitruunamehusta. Teen yleensä täytteen arviolta, mutta täytyy joku kerta mittailla aineita, jotta voin laittaa ohjeen tänne :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos herkullisesta reseptistä! Tein ensin lemon curdin ja sitten siitä muffinsseja kun oli lapsenhoitaja käytössä niin ehti tehdä tällaisia "lapsi sylissä hankalia"-leipomuksia =) Tuli ihan täydellisen hyviä. Tein tosin kai ihan megamuffinsseja koska niitä tuli vain 8kpl =) Makoisaa viikkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että onnistui ja maistui hyvin :) Mullakin olisi taas n. 20 sitruunaa odottamassa, pitää huomenna taas kehittää jotain :) Terveisiä sinnekin kaikille!

    VastaaPoista