torstai 28. tammikuuta 2010

Lemon Curd

Intohimoni kaikkeen sitruunaiseen on tainnut tulla jo esille ja kun takapihalta löytyy sitruunapuu, joka tuottaa kokoajan sitruunoita, on niitä myös hyödynnettävä :) Lemon Curd, englantilainen sitruunatahna on monikäyttöistä leivonnassa, esim. muffinssien täytteenä tai täytekäkun välissä. Taivaalliselta se maistuu tietysti myös paahtoleivän päällä teen kanssa nautittuna :)

Alkuperäiseen Lemon Curdiin tulee keltuaisia, sitruunaa, voita ja sokeria. Monenlaisia variaatioita löytyy, englantilaiset taitavat itse tehdä Lemon Curdin pelkistä keltuaisista ja joihinkin tulee maissijauhoja ja valmistustekniikoitakin on erilaisia. Olen kokeillut useampia ohjeita täällä asuessa ja täällä julkaistavaksi kelpaavaa ei ole vielä löytynyt, vaikka ihan syötäviä niistä on tullut. Muutaman kanssa on käynyt niin, että seoksesta on jäänyt liian löysää  Eilen kokeilin jälleen uutta ohjetta (joka löytyi täältä http://whatscookingamerica.net/LemonCurd.htm ) ja ihan hyvää tuli muffinssien täytteeksi :)




Lemon Curd

3 tl sitruunankuoriraastetta
120 ml vastapuristettua sitruunanmehua
300 ml sokeria
90 ml voita
3 kananmunaa

3 to 4 tablespoons lemon zest
1/2 cup fresh-squeezed lemon juice (4-6 lemons)
1 1/2 cups granulated sugar
6 tablespoons salted butter
3 eggs

Pese sitruunat hyvin ja raasta sitruunankuoriraastetta ja purista sitruunoiden mehu. Sekoita kattilassa sitruunan mehu ja -kuoriraaste sekä sokeri. Kiehauta kevyesti ja sekoita kokoajan n. viiden minuutin ajan. Lisää voi pieninä palasina ja sekoita kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.


Lisää kattilaan jäähtyneeseen seokseen kananmunat. Lämmitä hellalla keskilämmöllä, jatkuvasti sekoittaen n. 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua.

Seos sakenee jäähtyessään. Säilytä lasipurkissa jääkaapissa, tahna säilyy n. kaksi viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti